Bildbomb

 Sova....  
En ihopknöcklad toarulle med godis i är bra för de små grå! 

 Ombra och Tuss kordinerar sina sovstunder... (Tuss är ovanpå tvättstället)

De nya bästa polarna: Ombra & Ida. Synd bara att Ida kan så mycket hyss...  

 Dynghögen - en jyckes paradis ♥


image86

Finn en nyfiken hund! Hon skulle inte följa med, men likaväl kika efter vad jag gjorde.

 Sängen har fått en ny plats, precis innanför dörren i vardagsrummet. Efter att jag dammsugit och skakat ur filtarna somnade hon på 2 sekunder...


Innan vi åkte till stallet hade vi lite lös-träning i bostadsområdet. Väldigt otillåtet, men väldigt nyttigt. Hur ska man kunna se om man kan ha henne lös om man inte får prova? Det gick i alla fall strålande, och hon gick till och med fot över bilgatorna!

Nya kommandon hon kan nu: sidan, fot, här, vänta ♥  


WoW!

1. Det är kul när nya saker fungerar. Nu har hon nyss ätit lunch och har därmed fått i sig ca 1½ liter torrfoder. Jippie!
2. Det är kul när nya saker fungerar. Nu kan vi kommandot Sidan! som innebär att man går på sidan av vägen istället för mitt i... Våra närmaste gator har nämligen inte alla trottoarer eller gräsmattor. Går man dessutom på cykelvägen och blir omcyklad måste man hitta på något för att inte få hunden överkörd. Sidan! fungerar nu utmärkt! Jippie!

Förlåt!

Det är dåligt med bloggning nu, jag vet. Jag är lite hängig och trött så jag återkommer med fina bilder så fort som möjligt.

Idag på promenaden fick vi beröm för Ombras "graciösa gångstil" av en söt tant! Hon är den 4e tanten som står och tittar förtjust på henne när vi går förbi! Sånt tycker vi om!

Har bytt matfilosofi också. Blev trött på att slänga det uppblötta fodret som låg kvar nere i botten, så nu ger jag mindre så att hon lär sig att äta upp. När hon äter upp så får hon mera Usch i belöning. Borde funka. Ska även lägga in ett tredje mål eftersom hon måste ju få i sig samma mängd fortfarande. "Äta upp"-filosofin kommer från stallet, där travhästen matvägrar om han får för mycket mat. Ger man honom så att han hela tiden äter upp så kan man sedan börja öka. Omvänd psykologi kallas det ♥ Mycket fiffigt!

Jag tar tillbaka...

...det jag sa om att hon inte är så påverkad av hormonerna. Idag är hon helt sanslös. Ska sitta och gå precis intill hela tiden, förutom då vi var i stallet då hon vägrade komma hur mycket jag än ropade. När vi promenerade imorse gick hon så långsamt och nära så jag höll på att bli vansinnig. Nu när vi är hemma "leker" hon och Tuss, och alla lekar innebär att de har ner något så att det går sönder. Hon är rastlös trots långa promenader och mycket träning och hittar därför på onödiga hyss inomhus. Igår tränade vi därför "ligg" inomhus för att bespara lägenheten. Det gick sådär, så vi ska fortsätta idag. NU får den här löpningen vara slut snart så att hon är antingen eller som hon var innan. Antingen lyssnar hon jämt, eller så är hon döv jämt. Det är ett bättre utgångsläge, och då är man desperat! ♥

(Jag är bara trött, så det är egentligen inget allvarligt, men får man välja så....)

Ibland har man tur!

Efter att vi varit i stallet, eller efter att jag var i stallet och fisen väntade i bilen, så åkte vi till Granngården. Jag åkte mest dit för att jag skulle vidare med C efteråt, men det visade sig vara ett kap att åka dit just idag! Jag hittade ett ställ med fina skålar till som inte kostade skjortan. När jag sen skulle betala, så stod C framför mig i kön och skulle självklart krångla med betalningen (lite kontant, resten på kort...). Detta var super! När det var min tur så var gubben i kassan lite stressad, så han tog bara betalt för 1 matskål istället för 2. Jag tjänade hela 49:-! Tack och bock!

 
Nu kan man äta i rätt höjd! Tuss var dock riktigt arg på att hon inte längre kunde tjuva Ombras vatten... 

image77

Ett såhär fint halsband köpte vi på utställningen! Det är riktigt läckert, och vi använder det hela tiden för det har jättebra passform!

Igår lagade jag Usch till Ombra också. Usch är precis som det låter - väldigt äckligt och luktar död. Usch är endast till för att min ekonomi ska gå ihop den här månaden, men det verkar även fylla sin funktion. För att laga Usch tar man:
 ¤ 1 Hackkorv
 ¤ 5 grillkorvar
 ¤ 15 köttbullar
 ¤ 1 matsked oxfond
 ¤ ca 2 liter vatten

Koka upp vattnet i en stor kastrull du aldrig mer tänker använda. Mixa sedan alla köttprodukter, och häll i dem i vattnet. Tillsätt oxfonden och koka ihop i ca 15 minuter. Det ska bli en beige sörja som både ser ut och luktar äckligare än äckligast. Använd sedan ca 2 dl Usch till varje måltid din hund får. Detta är väldigt uppskattat både av hunden och plånboken eftersom det ser till att hunden äter upp allt torrfoder och samtidigt får i sig lite extra proteiner. Med en låda Usch i kylskåpet blir du också väldigt smal eftersom du vill kräkas bara av att se det och på det sättet inte blir sugen på mat!

 Usch!!


Strandbrutta!



image72


image73


Snyggaste tjejen på stranden? Absolut! ♥  Vi promenerade 5 km-slingan på Skutberget idag, och avslutade med lite spring på stranden. Det var så vackert! Ombra var jätteduktig, och börjar förstå att man kanske inte ska hälsa på alla människor man möter. Ju mer oberörd hon blir, desto nöjdare blir jag. Låter kanske fel att avvänja henne från folk, men en hund i hennes storlek är ju oftast inte uppskattad lös. Jag vill ju kunna ha henne lös utan att hon ska springa fram till vem som helst. Vi träffade en pudel-tik som vi busade lite med, och när jag sa att vi skulle gå så bara "stängde hon av" och gick med. Jätteduktig!! Det är skönt nu när man kan skönja ett ljus i slutet på löp-tunneln. Visst, hon höglöper fortfarande, men hon är inte så hormonellt påverkad.

Nu ska vi snart till stallet!

Utställning i Norge

Fredag till lördag spenderade jag och Ombra i Norge, tillsammans med S och hennes 2 andra hundar. Vi sov i en jättegullig liten stuga, som var mysig men kall! Det var tur att det fanns dörr till sovrummen så man fick ha hunden i sängen hos sig!

På lördagen var vi på utställningen redan kl 9 på morgonen. Vi hade med oss S hundar in, men Ombra var ju inne i höglöp så hon fick stanna i bilen. Därinne var det hundar överallt, och hur mycket söta varelser som helst! Grandisklassen var häftigt att se, för man får ju lättare förståelse för sin egen ras när man ser så många andra likadana hundar. Några av hanarna var helt enorma och de är så maffiga att se på! S tiks pappa och bror var med i utställningen:

 Fenris (bror) blev Champion!

 Loke (pappa) blev B.I.R!

De är så majestätliga(?)! Stora, stolta och lugna! ♥ På utställningen fanns lite olika butiker, och bilder på våra inköp kommer senare.

Om ca 5 timmar...

...åker vi till Oslo för att titta på en stor hundutställning. Jag kommer självklart inte ihåg vad den heter, eller om det är en rasutställning - men jag ska dit i alla fall. Fast det heter ju VI. Jag, S och alla 3 hundarna ska åka till Oslo. Inte bara jag ♥ Trött! Om inte Tuss varit jobbig och väckt mig halv 4 inatt hade jag försovit mig till skolan idag, för jag hade inte ställt klockan. Tjiho. Det hade varit skoj...

Mer blogg på söndag med bilder från resan!

Favorit i repris!!

Om nu någon missat den...


Mycket på lite tid

Idag har det varit lite stressigt. Vi har varit i stallet och fått en stöt från elsnöret. Vi har promenerat i skogen och tittat på den fina utsikten. Vi har pluggat och sedan lagt oss på alla viktiga papper så att man inte längre kan läsa texten. Vi har packat inför Oslo-resan imorrn. Vi har åkt bil till djuraffären, tittat på hus, stallet igen och sen till McDonalds. Nu är vi hemma...

 Vi fick bling-bling i present av C! Jag har köpt till ett hjärta med namn och mobilnummer på som kommer glittra fint bredvid. Vad sa ni? Vem är bortskämd? ♥


 Tuss lånade scarfen som täcke. Hon passar bättre ihop med texten. Även när hon sover!



Den otroligt vackra utsikten från Svinberget. Den var fin på riktigt, men kameran ska ju alltid förstöra allt.


Att hälsa på sin mamma genom att dra ena klon över knät lämnar spår! Aj! Ursäkta bilden på mitt sexiga knä, kameran gör ju som sagt inte verkligheten vackrare...


Mys i soffan hinns dock alltid med!


 

Ny-mamma fyller år!

Min gamla ny-mamma fyller år idag, men fick presenter till mig! Såhär fin blev jag i dem:

Se vilken fin koppelmodell jag skulle kunna bli!  
 "Here comes trouble"... Vem då? Jag? Aldrig!♥

Illa. Jag mår illa.

 Vi gör allt tillsammans! Ständigt vid varandras sida.

 Dumt av mig att bädda sängen med överkast och allt. Det är ju lakanen som är sköna att ligga på. Eller? ♥

Jag är så känslig för dåliga lukter, så när Ombra vill pussas med sin löp-rumpa-andedräkt så blir jag allvarligt kräkfärdig. När jag hade varit och handlat förut och kom tillbaka till bilen, luktade hela bilen rumpa-andedräkt så jag fick lufta den en stund innan vi kunde åka hem. I affären hade de i alla fall dentasticks med smak av mint, så efter en sån så kan vi nu umgås i samma rum! Superbra!

Tålamod

Hundar är underbara. De tar sig sådan tid att lukta på saker, eller förlåt, allt som hamnar under näsan. Idag skulle vi gå en kort promenad (vi har ju fått stränga order om att gå upp i vikt tills på fredag), men eftersom allt ska genomluktas, undersökas och sedan kissas på så tar den korta promenaden en lång tid ändå. Idag gick vi ner till Klarälven och tillbaka, en tur som rimligtvis borde ta 30 minuter om man går i normal takt. Detta tog oss 55 minuter, och för att ALLT skulle luktas och kissas på. På en gräsmatta var det träd planterat med ca 3 meters mellanrum. Varje träd skulle undersökas nära, så bara de 50 metrarna tog 10 minuter. Det är ju bara i sådana här situationer man bävar för att hamna på en väg som ser ut såhär:


Här igen!

Ombra är tillbaka från sin weekend på landet. Lite fylligare. Lite busigare. Helt rätt! Det blev en tråkig början på kvällen, för hon var tvungen att vänta i bilen medan vi var hos doktorn med Snuffe. Henki promenerade henne varje 40:e minuter, så hon var nog ganska nöjd ändå. ♥

I stallet idag var det lite svårt att lyssna, så imorrn får det nog bli koppel på hela tiden. Det är tråkigt, men ännu tråkigare om det skulle hända något.

image59
Prinsessan på lorthögen. Här kan hon stå i 15 minuter och bara titta ur över sitt "kungadöme" (hästhagarna).

Tuss hade saknat Ombra jättemycket, och blev alldeles glad när vi kom hem med henne igårkväll. Hon pep och sprang fram till henne direkt! Samma sak hände imorse när vi kom hem från stallet. Sen skulle Tuss busa, så hon slog Ombra på näsan (utan klor) och sprang iväg, men Ombra fattade inte vinken utan gick och la sig istället...

 Tuss har vaktat Ombras saker när hon var borta! ♥

Filosofen

Ombra brukar stanna till ibland och liksom lyfta lite extra på huvudet. Jag tycker att det ser ut som om hon funderar. Idag satt hon så i stallet. Hon satt i dörren i ca 15 minuter och bara funderade. Jag sa till henne att hon fick gå ut om hon ville, men hon bara satt kvar. Hade väl inte tänkt klart kanske. ♥
         

Min stora, tuffa hund

Nja. Kanske inte. Men snart! Att morra åt folk som går förbi är tydligen kul... När vi var i stallet förut, vilket tog ca 25 minuter högst, så hann den stora hunden bli så kall att hon stog och hackade tänder. Lilla fisen. Jag hittade inte yllefilten, så vi lånade någons fleecetröja. Den blev en snygg cape som värmde lite, men inte tillräckligt. Till slut satte jag henne i bilen. Som att ha med sig ett barn! image54 
Fy vad det är tråkigt här!

Tuss och Ombra fortsätter sin hat-kärlek. Hatet är bara att Ombra rör sig lite klumpigare än en katt och på så vis skrämmer sk*ten ur katterna så fort hon rör sig snabbare än slow-motion. Men Tuss fortsätter att skrämma upp Ombra genom att rejsa genom lägenheten, vända på bredställ och sen rejsa tillbaka. Det går ju inte att sova då heller!
image55 
Såhär nära kommer de när de kommer överrens om tempot på umgänget. (att Ombra ligger still och Tuss bestämmer hur nära hon lägger sig!)

Nu tar bloggen en paus tills på måndag, för under helgen är det mycket jobb jobb jobb som gäller. Ombra flyttar hem till S & R för lite rekreation! ♥ Har redan ont i magen för att jag ska lämna henne, även om det är till hennes mamma! Buhu....

Jag tar kategori Fågel för 400 poäng tack!

"Moder med extremt överbeskyddande egenskaper"

Pling! "Vad är hönsmamma?"

Exakt. Stressade hem som en galning från skolan för att kolla hur det gick med den ensamma hunden. Hade hon hunnit äta upp hela lägenheten på en timme, eller bara halva? Jag är gärna lite över-nojjig när det gäller mina bebisar. Att lämna bort katterna till någon för att resa bort är ett trauma varje gång, och jag har hittils bara klarat en vecka som längst. Sen bryter jag ihop. Stackars S & R som är utan Ombra, men ni har ju bloggen i falla fall!

Hur gick det med hunden då? =) Hon hade sovit i soffan, och inte ens rört de ben jag lagt ut på de ställena jag trodde att hon skulle nosa runt mest i (som sopsortering, hatthylla, stallklädeshängare...). Tur att man oroade sig svettig då! Hon blev såklart helt galen när jag kom hem och punkterade mitt öra, men nu ligger hon i sin bädd och sover. Skönt! Med tanke på att Diva (a.k.a Tina, Viva...) är hemma hos min planerade dagmamma och stökar runt, så är det bra att veta att jag nästa gång kan vara kvar på hela lektionen. Min läraren förstod, och jag är ju bäst på att komplettera min frånvaro, så den här halva lektionen var inga problem! 

Igår var jag en snabbis på Intersport för jag hade fått presentkort i julklapp där från macken. Jag inhandlade denna:  Sen när vi gick hem från bilen hade vi båda rosa accesoarer (jag hade även min rosa handväska), så folk måste ju trott att jag var knäpp. Skaffa sig en chihuahua istället kanske om man ändå bara är ute för att visa upp sig! Men vi tycker att vi är snygga i rosa! ♥ 


Lite bilder...

Tuss om Ombra ska alltid vara i närheten av  varandra.  
Snyggast sovstil vinner...  Det ser ju skönt och avslappnat ut åtminstonde.   


Ha en trevlig alla ♥- dag! Puss från oss!


Kommer inte på någon bra rubrik....

Morgonpromenaden blev rask(!) eftersom jag ville prova att ha vanligt läderkoppel på henne. Det funkade jättebra, men det tog en stund innan vi vande in oss vid rätt tempo. Vi träffade 2 andra hundar nere vid bäcken, och äntligen var Ombra äldst! De andra var 8 månader bara, så Ombra var kaxig och gick fram och hälsade! En av hundarnas matte frågade "Är det en tjej förresten?" trots det superfina rosa halsbandet. Rosa täcke med fjädrar blir nästa grej kanske? ♥

Igår handlade jag nya korvar i olika former, köttbullar och ägg. Jag hittade linfröolja här hemma (i ett tidigare försök att själv vara nyttig), som jag hällt på maten med goda resultat. Oljan luktar däremot så vidrigt att jag måste hålla för näsan, och Ombra luktar ju pyton efter att hon ätit den. Varför är det alltid det nyttigaste som luktar äckligast?

 Tuss är för modig för sitt eget bästa, och bestämmer sig för att benen ska delas systerligt. Hon hoppar upp i soffan flera gånger för att på något magiskt sätt få med sig benet (som väger mer än henne själv), och Ombra bara tittar på henne. Fast när Tuss försökte få smaka på Ombras mat igår så sa hon faktiskt ifrån...  

 Man måste busa med benet först, så att det inte tror att det har en chans för överlevnad!
Sen kan man äta!

Länkar!

http://johanonnona.blogg.se/ - min egen blogg

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/101098 - huset vi ska se på onsdag

http://www.blackjack-blues.com - gå in på Grand Danois så ser ni Aiza och Kalle - Ombras föräldrar!

"Hur många hundar ska vi ha egentligen?"

Hunden läcker. Överallt! Tur att vi kunde träffa S & R hos C för här hemma är det kaos. Var ju tvungen att tvätta soffklädsel, lakan, täcken och kuddar för vart hon är varit så fanns det små röda spår. Tack gode gud för tvättmaskin i lägenheten, och tack gode gud för Ikeas avtagbara klädslar. Nu har hon fått sitt fina, egna tikskydd, och ligger förnöjt i soffan. Tuss var framme direkt och pep när vi kom hem, och skulle fram och hälsa. Det är ju hennes hund och inte min om ni inte visste det... Ombra hälsade tillbaka genom att nafsa henne i benet. Den hårda kärleken är den sanna kärleken, eller hur var det? ♥

Sambon var mindre nöjd inatt när 2/3 av djuren bestämt sig för att campa i hans säng.
 Här ligger han och Ombra rumpa mot rumpa och sover. Tuss låg på hans kudde = Mindre nöjd och trött sambo i morse =)

Ombra somnar om i hans säng när han gått till jobbet, men när jag vaknade låg hon och snuttade på täcket i min säng. Det har hon inte gjort på flera dagar, så nu kanske hon inte är lika trött längre.  Gulligt är det i alla fall! Mindre mysigt med all saliv, men gulligt!

C fick ju Ombras syster nu på eftermiddagen(som jag skrev förut), och det verkade som att det gick bra. Det var väldigt roligt för Viva (nytt namn som tydligen funkade) och Ombra är så lika att det är kusligt. Som om någon redigerat ett kort i datorn genom att bara byta färg på henne. "Idag känner jag för att ha en grön hund!" När C´s dotter kom hem och fick veta att Viva skulle bo där ett tag så frågade hon "Hur många hundar ska vi ha egentligen?" Jättemånga!!

Ja...

humor har hon i alla fall. Idag satte hon sig mitt på cykelvägen och .... ja ni vet. Fick panik för jag trodde att jag hade glömt påsen, men som tur var hade jag en i fickan. Typiskt! Kunde nästan se hur hon log mot mig när jag plockade upp det...

Efter stallet var vi först på Granngården och köpte ben. Massor av ben! Hon ska ju vara ensam för första gången på torsdag (ca 1 timme), så vi laddar upp med godis. Hon fick massa goda (äckliga) sorter, och fastnade mest för bogblad... Uäck! Det bet hon sönder i bilen på väg till Hund- och kattspecialisten, så nu luktar min bil blä.

Hos H&K hittade vi ett jättefint rosa halsband. Jag behöver ju inte ha strypkopplet på henne längre, så då måste vi uppgradera oss till något fint!

image44

Tanten i affären trodde att hon skulle få prova det på henne, men då gick Ombra iväg... Till slut hittade vi rätt storlek, och visst blev det fint? Nu kan ingen längre missta henne för en kille! ♥

Knashunden!

Idag har vi tränat kroppen på oss båda(!) genom att gå upp för Svinberget härborta. Det finns jättefina stigar upp till ett vattentorn, och de finns i olika svårighetsgrader oxå. Perfekt! =) Jag flåsar som en tok när vi är uppe och Ombra är knappt berörd! Det är bra träning för de här hemska trapporna vi har här hemma... Jag planerade skogsturen så att hon skulle göra "nummer 2" ute i skogen (så jag slipper ta upp det!), men det gick tydligen inte bra. Mitt där stigen var som bredast satte hon sig...

image43

Mys med kompisen pingvinen. Han är den enda som är hel...


BFF

Best Friends Forever. Inga ord att tillägga, kolla på bilderna!

image41 

Jag är trött, kompis!

image42

Jag tvättar dig lite. Är det ok? ♥

Frihet

På morgonpromenaden fick jag en magkänsla som sa att "nu är det ok, nu känner hon dig, nu lämnar hon dig inte". Jag följde känslan, och släppte henne. Hon blev överlycklig över att kunna springa löst och få lukta på allt i sin egen takt, och höll sig nära mig hela tiden!

  Nöjd!

När vi gick över bilvägar och på ställen där jag vet att det kryllar av andra vovvar, så fick hon gå kopplad. Lite döv är hon fortfarande ♥ När vi kom till gräsmattan utanför huset så släppte jag henne igen. Hon lekte med världens största pinne och var hur busig som helst. Mitt i buset kom det ut en liten terrier från ett av husen. Jag ropade på henne, och hon kom! Hon satte sig till och med självmant bredvid mig! När de hälsade sen så visade det sig att det var en lite tjurig variant, så vi gick därifrån. Men visst är hon duktig?! 
Skulle ta kort på att de slappade på varsin sida väggen.  Som vanligt tröttnade det ena djuret på kameran och gick iväg...

Run Ombra! Run!

Idag släppte vi dem lösa igen, och det funkade jättebra! Igen! De håller sig inom bra avstånd och lyssnar när vi ropar. Underbart!

   I skogen. Bamse håller sig lite i bakgrunden.
 Ute på det stora fältet. Bättre plats att springa på med sina långa ben! ♥

 Alla 3 hundarna satt jättefint tillsammans. Sen gick Ombra och Bamse. Hugo ville gärna vara med på bild däremot!

Bästa polare

Nästan i alla fall. Tuss och Ombra har hittat varandra! Förut låg Tuss på badrumsgolvet, så Ombra gick dit och tittade. Tuss visade då magen, varpå Ombra slickade på henne! ♥ Tuss började spinna... Sen när vi låg i soffan och softade till Lejonkungen, så var de på varandra igen. Ombra slickade på Tuss som låg kvar på mig med en nöjd min!

Kompisgalleri:
image32
    Tuss!

Mat-offensiv

Hundtrasan är ju inte så förtjust i sitt torrfoder (bara för att det är den bra, dyra varianten!), så detta var tvunget att ordnas till. 
Jag inhandlade varmkorv och värmländsk hackkorv.   Den blandade jag i den uppblötta maten.

Resultatet?   Hon äter!  Allt!  ♥ Jag ska inhandla lite olja, ägg och annat nyttigt så fort vi åker till affären igen, för det glömde jag ju självklart idag...

Sommar?

Nej, inte rikgigt. Men nästan! Nere vid Kroppkärrssjön var det såhär vackert (fast kameran förstör verkligheten...)

   En ensam svan var väldigt intressant. ♥

Att sova

Sova är mysigt. Sova är nödvändigt, annars hänger liksom ögonen lite. Idag är vi utvilade, för inatt har ingen snarkat, rövat runt i sängen, eller legat tvärs över sängen istället för där man får plats. Men det går ju att sova på andra ställen också:

 Exempelvis är det tydligen inte skönt att ha huvudet i sin säng när man sover...

 Däremot är det skönt att vila huvudet mot stolen i bilen.


 Att rulla ihop sig så gott det går är skönt när man är trött i benen.

Idag gick det jättebra i stallet. Ingen skällning på hästarna! Hon är dock en liten fis när det gäller att gå i leran. "Menar du att jag ska gå runt i det här kletet??" Ja det gör jag =) Även prinsessor måste bli lite smutsiga om fötterna ibland... ♥


Social träning till max

Tisdag
Dagens största händelse var promenaden med Hugo och Bamse. När Cilla ringe och beordrade promenad hade vi varit hemma i ca 10 minuter från 1 timmes promenix till djuraffären så vi var trötta. Vi vilade en timme, och sen gick vi ut i skogen med labbarna. De sprang som galningar, och lekte jättebra! Bamse och Ombra sprang bredvid varandra hela tiden, så vi trodde att de hade knutit ihop sig för de lämnade aldrig varandras sida! 

 Snuffe är kaxigast och vågar gå fram och visa sig. Senare på kvällen var båda katterna ute och rörde på sig i lägenheten. Tuss är ju fortfarande bebis så hon har inte riktigt förstått att man inte ska springa iväg, men Ombra är så snäll och vill bara busa!

 På promenaden till djuraffären gick vi förbi Kroppkärrssjön. Jag satte upp henne jättefint med sjön bakom för att ta kort, men Ombra tyckte att fågellorten var intressantare och gick iväg...


Onsdag
 Vi är trötta efter gårdagens bravader, och har tagit det ganska lugnt. Vi var i stallet imorse, och idag så var det plötsligt jättedumt av mig att släppa ut hästarna i hagen (istället för att pussas med henne), så Ombra ställde sig och skällde på de stackars pållarna. De var måttligt roade, och jag med, men så fort jag släppte dem i hagen så gav hon sig. Någon som är bortskämd? =)

Efter stallet var jag inne och pratade med min chef en sväng, och då satt Ombra kvar i bilen och väntade. Inga problem alls! (jag kollade henne innifrån) När jag kom tillbaka blev jag nästan ihjälpussad!

Vi vilade och åt lunch, och tog sen en promenad med Linda och hennes 2 hundar. Tess och Zera är jättegoa och de kom överrens alla 3. Det blev lite "bitchigt" emellanåt (tjejer ska alltid komma ihop sig), men det var inget allvarligt. 
 Zera med Linda, och Tess längst fram.  Tess skulle busa istället för att vara med på kort!

När vi kom hem nu så var vi så trötta så vi somnade nästan på varandra i soffan...  Jag blev den som fick flytta på sig... ♥

Kompisgalleri:
 Bamse!
Zera och Tess får hamna här efter nästa promenad med nya bilder!


Du va inte så liten du!

Vi var nyss på Granngården och inhandlade "ben" i alla dess former. De är bra att engagera sig i istället för att leka stirr-leken med katterna. Killen i kassan tyckte hon var stor, men vågade ge henne en levergodis som hon spottade ut!

Imorse var jag helt säker på att Ombra hade kissat i sängen. Det verkade dock lite underligt att hon kissat ca 20 centimeter från mitt huvud, så jag undersökte saken vidare. Efter vår gryningskissning gick vi in och somnade om. Då insåg jag vad det var.

 Hon tar tag i hörnet på täcket och snuttar på det! Som en tutte! Man ska alltså inte glömma bort att hon fortfarande är bebis =) När jag tittade på henne så var hon helt still, men när jag la mig ner igen så började hon igen. Rolig. Hellre snuttning än kissning!

Vi har varit i stallet också. Vi träffade Noffe och Ida som bor där, och Ida var inte jätteglad men efter att de morrat lite på varandra så var det ok.
  Här står hon och spejar på vad de andra gör. Jag hade henne i en longerlina som satt fast på utsidan av stallet. Då kunde hon gå runt och lukta på saker i sin egen takt och komma in till mig en stund om hon ville.

Efter stallet åkte vi och köpte benen. Vi införskaffade en ny nalle också, och den här är förstärkt med rep på sidan så man kan busa hårt med den. Det tog henne däremot ca 1 minut att göra honom en-ögd...
  

Kompisgalleri:

 Detta är min kompis Hugo som bor hos min "när-min-mamma-är-i-skolan-mamma" Cilla.

Henrik och Ombra


Filmer

 Inte lätt att vara liten!
  Många hundar samtidigt! Det är skönt att sova!

Snart!

Imorrn kommer hon! Då ska vi leka i snön för det har mamma S sagt att hon gillar! ♥

RSS 2.0