Håll tummarna!

Nu har hon åkt, min bebis. De borde vara i närheten av Stockholm nu, och sen så ska de ända in till Haninge. Imorgon börjar valpklassen kl. 09.00, och sen är det unghund! Jag är nervös som sitter här hemma, fast det kanske bara är syrebristen...

Ombra har varit väldigt pussig och snuttig sen vi kom tillbaka från Egypten, och vi har fått en lite annorlunda relation. Lite djupare på något sätt. Vi har äntligen kommit till "se in i varandra"-stadiet, vilket alla djurägare känner till. Att utbyta en blick och känna total kärlek. Äntligen! ♥

Igår promenerade vi borta på stora gräsmattan, och Ombra hittade lekparken.
    
Grodorna var tydligen jätteäckliga, så när jag gungade dem fram och tillbaka skällde hon på dem med skäckfylld förtjusning. Svansen viftade och inga tänder var framme så jag tyckte inte det var så farligt att hetsa henne lite. Hon tyckte att det var kul, och när jag bröt så gick hon med som vanligt.

Det bästa hände dock idag! Henki var med på promenad som stöd(även om vi är lika sjuka), och Ombra var lös. Hon sprang lite före upp för kullen, och jag såg direkt att hon fick span på något intressant - öronen lyfter sig lixom lite. Jag gick närmare henne för att se vad det var, och bakom kullen hade de hundträff. Ca 10 hundar i olika former som stod i en stor grupp. Ombra tittade på mig med "snälla får jag springa dit och leka"-ögonen, men jag valde att ta utmaningen att få henne därifrån utan att behöva koppla henne istället. Jag ropade på henne, hon gick några steg mot mig, jag harklade mig menande - och hon följde efter! Utan problem! Visst, hon tittade efter dem när vi gick vidare, men det får man ju faktiskt. Jag är så nöjd över hur långt vi faktist kommit, utan en enda timmes hundkurs! ♥

Nu vill jag att ni håller tummarna för att det går så bra det bara kan imorgon. Jag kommer inte kunna sova inatt...

image134

Det ska aldrig vara lätt

Jag har tydligen "inflammation i de övre luftvägarna", så jag har fått order om att inte springa runt. Det är jättebra timing med tanke på utställningen till helgen. Jag hade tänkt köra slut på Ombra totalt så att hon kunde vara lugn i sinnet på lördag och kunna vara koncentrerad, men eftersom jag knappt orkar gå ner till gräsmattan utanför så blev det inte riktigt så. Jag kan heller inte följa med för jag tror inte att jag kommer att vara frisk nog. Det är jättetråkigt att behöva stanna hemma från hennes första utställning, men vi är anmälda till 29 till i år så det hinns med. ♥ Som tur är så är det ju påsklov, så min familj är lediga allihop och öppnar sin famn för Ombra. Igår hade min syster med sig henne till sin kompis, där hon lekte med hennes hund Ebba. De hade tydligen busat på ordentligt och haft jätteroligt ihop. Det är skönt att hon kan leka med andra tikar utan att det ska skära sig efter en stund.

Imorse var jag dock ute en snabbis för att öva med nosselen. Hon hatar att ha den på sig när kopplet inte sitter i den, för då förstår hon nog inte varför den är där. När jag satte fast kopplet och lade lite vikt på så gick hon däremot genast fot och hade inga problem med att den satt där. Bra att veta om jag tar tag i att gå på hundkurs i framtiden när ekonomin håller.


image130
Som belöning för den fina fot-gången utan att krångla, fick hon springa lös i en skogsdunge. Svansen stod rakt upp så jag tror att hon var ganska nöjd ♥ Har inte kunnat ha henne lös ordentligt de senaste dagarna eftersom jag inte har någon röst, och hon lyssnar bristfälligt i vanliga fall...

Nyss var min mamma och pappa här, och tog med Ombra på en långpromenad runt Kroppkärrssjön. De var ute i mer än en timme! Det är skönt att hon får springa av sig lite i alla fall. När Henki kommer hem sen ska hon få följa med honom till garaget. Som han så fint uttryckte sig igårkväll: "Jag tror inte att hon tycker att du är så rolig när du är sjuk". Tack. ♥


Älskade byracka

Det underbara med djur är att de kan framkalla så många känslor hos oss. Ena sekunden är de duktiga och gör som vi tycker att vi säger, vilket får oss att må bra. Andra sekunden beter de sig som om öronen är till för att blunda med och vad man än säger så gör de bara tvärt om. Igårkväll på vår sena promenad märkte jag att Ombras öron slutat fungera. Jag ropade här, ho ho, hit och lät hur rolig som helst - och hon stod bara kvar och luktade på en bänk. Då blev jag arg. Jag gömde mig bakom ett träd och kikade fram för att se vad hon gjorde. Hon fortsatte att lukta, helt omedveten om att jag var "borta". I ca 5 minuter stod hon ensam och luktade, och sen började hon leta efter mig. Eftersom det var mörkt så såg hon mig inte direkt, så hon hann bli lite orolig - men sen hittade hon mig och blev faktiskt glad den här gången. (Sist jag gjorde det fnös hon åt mig och gav mig en mördande blick som sa "skulle det där vara roligt tyckte du?") Vi gick vidare, och nästa gång jag ropade så var det samma visa. Noll intresse. Då gömde jag mig igen, och samma sak spelades upp. Sen hittade jag det ultimata verktyget.
Triangeln.
image125
Jag gick ner för ena vägen, och Ombra gick vant före och trodde att hon visste vart vi skulle. Hon är ju så inne i sitt, så hon tänker ju inte på vart jag går egentligen. Därför svängde jag upp istället för att gå över bron, och började gå åt andra hållet istället. En förvånad hund kom springande efter mig i full fart (och fick massor av beröm för initiativet att komma till mig). Efter att jag gått en bit på vägen vände jag tvärt och gick åt andra hållet. Ombra lunkade vidare innan hon kom springande efter mig igen. Ytterligare beröm. Sen vände jag ett tiotal gånger i triangeln innan hon fattade att hon skulle titta vart jag går, för då äntligen stannade hon och väntade in mig innan hon sprang iväg! Total lycka! ♥ Att byta gåriktning är ett riktigt bra trick som faktiskt funkar varje gång. Jag gjorde om det idag på den stora gräsmattan, och det funkade idag med. Jippie, haha!

image126
Det är roligt att titta vid bäcken. Mycket roliga djur och växter!

image127
Lagom långt bort. Fot funkade fortfarande strålande så då fick hon fortsätta att vara lös!


 Jocke var förbi en sväng igår, och Ombra var där direkt och gosade. ♥


Semester

Imorgon åker jag och Ombra på semester. Jag åker till Egypten och Ombra till Sunnemo. Det är ju nästan samma sak ♥ 

Vi ses om ca 10 dagar, så här får ni lite fina sov-bilder att mysa med medan vi är borta! 

 Ser inte så bekvämt ut...

  

Ombra & Atlas

Vi startade dagen med en liten sovmorgon, och sen åkte vi till stallet. Där hittade vi på något nytt: frukost! Det är viktigt att äta så man orkar med allt. Vi hade nämligen en långpromenad med Atlas inplanerad vid lunch!

 Nästan allt gick ner.

Sen träffade vi Atlas. De gick jättebra tillsammans, och lekte lagom. Skönt att inte alla kompisar är så "härjiga".
 
       

Sen när vi kom ut på ängen drog de en runda...


Vi skulle ta en liten stig för att komma ut på ängen, men en bäck på ca 1,5 meter var ivägen(!) så vi fick gå tillbaka. Vid stigen var det så fin natur att vi stannade och tog lite bilder på våra fina hundar! ♥

Fina Atlas!    Fina Ombra!    Fin trädsvamp!

Fina Ombra & Atlas!
image118

Lite Ombra in action!
 image119

Så snygga hundar! Atlas tyckte jättemycket om Ombra oxå, och lite väl mycket ibland. Men hon sa till att det inte skulle bli några bebisar, även om de skulle bli jättefina... ♥

Tack för den fina promenaden K och Atlas!

Ny kamera!

Vi har köpt en ny kamera som är fantastiskt! 7.1 megapixel, ja tack. Bilderna blir kristallklara:

 Liten Tuss.
  Den fångar alla olika skiftningar i pälsen! Hon ser ju stor och farlig ut här!

Jag shoppade nya solglasögon inför resan. Ombra ville oxå ha....

 Pingvinen är enda kompisen som fortfarande hänger med helskinnad.

Kvällsgos i soffan.

Vi var i stallet imorse, och tog en promenad med Emil. Min syster tömkörde honom, och han gillar det jättemycket. Han får en annan glans i ögonen efteråt, och efter 10 minuters jobb är han en helt annan häst. För han är ju en häst, vare sig Ombra får bestämma eller inte. Hon försökte busa med honom hela vägen ner till sjön, och tyckte att han skulle busa tillbaka - men han fattade inte vinken.

 Ombra hittade en pinne i hennes storlek. Det kallas gren. (Titta vad fin magen är!)

 Mycket inressant. Syster och Emil är inte överrens i bakgrunden...

 Fin utsikt. Nöjd hund! ♥

Borde finnas tuttar för hundbebisar

Mina kuddar och täcken tar stryk! Jag har inte hjärta att be henne sluta, för hon är ju så gullig ♥



image95
Som sagt. Ozzy är STOR! Man kan skymta Ombras ben och rygg bakom, och då har han ändå sin kropp och benen böjda på kortet!

image96
Eftermiddagslur tillsammans med pingvinen. Det var hon själv som la upp honom på armstödet!

image97
Tuss: Jag känner att du äter något smaskigt. Sugen på att dela med dig?
Ombra: Glöm det pyret. Benet är mitt.
Tuss: Ok. Jag tittar väl på då. ♥

image98
Ombra: Hörru kissen, varför gillar du mig inte?
Snuffe: För att du är stor och äcklig och förföljer mig hela tiden.
Ombra: Men kom igen. Jag vill bara busa lite.
Snuffe: Fräs!!
Men han ligger i alla fall kvar på stolen med benen i kors! Ingen kan få Farbror Muffin att flytta på sig! ♥

Internetbutiker

Jag är alltid ute efter nya prylar till alla mina djur, och hittade nyss lite nytt. Det är svårt att hitta sidor med bra saker till bra priser (och storlekar), och de här kändes ok:

http://www.tajanislader.com/?s=browsing&category=124&PHPSESSID=vk5og6cr71guclj9148fg3r526 - leksaker för kamp.

http://www.tajanislader.com/?s=browsing&category=129&PHPSESSID=vk5og6cr71guclj9148fg3r526 - koppel i läder som är 2 meter!

http://www.tajanislader.com/?s=browsing&category=128&PHPSESSID=vk5og6cr71guclj9148fg3r526 - antiglidkoppel känns som en bra idé. Finns även utställningskoppel med antiglid!! Bra för oss med starka hundar!

http://www.bamsesbollar.se/ - Här kan man få ALLT med sin ras på. Koppar, märken, kläder...

http://www.zoo-ma-in.se/lista.php?did=1&id=2102 - mer utställningskoppel... Vem ska på utställning?



Jag skulle lägga in bilder från när vi var i stallet och lekte med Ozzy, den nya hunden. Han är en blå GD som är helt enorm! Han står framför Ombra på kortet och det enda man ser är ett av hennes ben! Ombra och Ozzy gillade varandra jättemycket och busade så de blev helt trötta båda två. Det är skönt att hon inte löper längre så man vågar släppa ihop dem. Det blir mer lek med Ozzy nästa gång vi ses! Bilderna ligger i mobilen förresten, och mobilen glömde jag hos mamma & pappa... Mycket nu...


Modell-bilder

Idag har vi "posat" framför kameran. Det är svårt att få rätt ljus till en svart hund, men de sista blev bra!

        Mina söta öron! ♥

Igår skulle jag vara duktig och bädda om i Henkis säng. Jag fick hjälp...  Liten-busig och stor-busig skulle hjälpa till att flytta madrassen och lakanen... ♥ Ombra försöker tugga på sängstommen!

Skälla på föreningens ordförande...

Det är mycket nu... Arbeten som ska in i skolan, och så är jag ansvarig för 4 hästar i 5 dagar. Jag hinner inte blogga!

Allt är bra. MSMet verkar och de symtom som först kom har börjat gå över så det känns väldigt bra! Ombra äter som en häst och nu börjar det synas på henne att hon i alla fall har gått upp 0.5-1 kg! Man får vara glad för det lilla! ♥ Det beröm jag gav henne förra veckan över att hon är så duktig får stå för då, för idag hade hon glömt de små grå hemma. Vi mötte en granne utanför dörren som hon sprang fram och skällde på och var jättearg mot... Varför?? Att gå fint över vägen eller att ens lyssna var inte intressant. MSMet kanske är verksamt i öronen... ♥

Processen är igång

Hunden är trött. Det är jättebra, för det betyder att "medicinen" verkar. MSM startar en sorts renande process i kroppen, och gör att man blir slö och känner sig väldigt trött och påverkad. Jag brukar ta en kur när jag har an förkylning som hänger i, eller om jag bara känner mig trött i kroppen. Det är ansträngande, men man blir alldeles ny innuti efteråt. Det är jobbigt att se henne slö bara, eftersom man inte kan förklara att det kommer att gå över. ♥

 "Jag behöver en ny säng hörredu..."

 Trött - men nyfiken! Att lägga runt huvudet runt hörnet räcker långt!

Hund-lur

image88

Detta är vad Ombra gör under den här helgen; sover i min mammas och pappas soffa. Jag jobbar, så då passar de henne! Hon trivs jättebra där, och de älskar henne ♥ Mammas mobilkamera får en del kritik däremot - sådär smal och skralltig är hon inte i verkligheten! Hon är jätteduktig och äter nu 3 mål om dagen, och har inte gått ner i vikt sedan jag fick tillbaka henne. Jag är nöjd! ♥

RSS 2.0