Får nog senarelägga Agilityn lite...

Jag slängde iväg ett mail till hundklubben angående stora hundar, HD och agility. Fick svaret:

Hej Johanna!
 
De krav vi har för att få delta på agilitykurs är att hunden ska ha såpass bra grundlydnad att den kan vara lös på planen och jobba med föraren utan att gå fram till andra hundar. Den ska även vara över 1 år. När det gäller stor växta raser är det bara bättre om de är äldre så att de har kontroll på sin kropp. Agility handlar ju mkt om kroppskontroll.
 
Vi har inget krav på HD-röntgen för att gå agilitykurs. Däremot om man sedan vill ägna sig åt agility (eller vilken annan gren som helst) så rekommenderar jag dig att röntga hunden. Särskilt när det gäller stor växta raser. Om hunden skulle ha höftledsfel eller problem med armbågarna så är det bättre att veta det så att man kan hålla dem i mkt god kondition.

Det som faller för oss är den så kallade grundlydnaden ♥ Det kommer alltså att betyda att vi först måste ta x antal kurser i just grundlydnad för att ens tänka på att vara med på agilityn. Att sitta lös bredvid när någon hoppar förbi är vi inte ens i närheten av ♥ Men - då har vi ett mål att arbeta mot. För att få ta belöningskursen i agility så måste vi kämpa lite på marknivå. Det fixar vi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0