Underbara April

Det har inte blivit något bloggande för vi har varit så trötta.... Det har varit en tung helg för oss - vi har varit sociala! Det började redan på fredagen med ett sjutimmarsbesök hos S, K och Wilma (bilder i tidigare inlägg). Ombra dåsade ner i soffan direkt när vi kom hem och skulle knappt ut och kissa på kvällen. Nu har vi ju lånat ut sängen till Hugo och Tina, och bara täcket var tydligen mycket bättre. Det är jättebra att hon kan ligga någon annan stans än i soffan också... 

 

I lördags var hon ju hemma hos mor & far medan vi andra var på Husjursmässan. Det var tur i oturen att hon inte följde med för det var så otroligt mycket folk (och gnälliga barn) så vi hade fått haft henne i bilen efter en kvart i alla fall... Min underbara mamma hade varit ute och promenerat och joggat med Ombra i mer än en timme, och sen tog min syster med henne för att leka med sin kompis hund. Hon var där från kl 11 och vi åkte slutligen hem vid 6 efter att ha ätit och tränat utställning i trädgården. Vi ställde för "domarna" och sen fick syster och kompis vara andra hundar som sprang efter oss i ringen. De störde henne för hon ville hemskt gärna titta på dem, men det gick bra ändå måste jag säga. När vi ställer så är hon jättefin med svansen högt och står blick stilla! Först är den såklart mellan benen för hon tycker jag är dum som håller på och krånglar med henne - men när jag berömmer henne så kommer den upp direkt!


I söndags var vi ute i byn och gick en halvlång promenad. Den var egentligen inte så lång men väldigt mycket jobbigare. Först var vi inne ett varv i svärmor & svärfars hus och hälsade på alla där, och sen mötte vi Wilma och co ute vid garaget. Promenaden sedan var på en grusväg som var tung att gå i för den var fortfarande lite blöt, och sen tog vi en sväng över en kohage där man fick lyfta ordentligt på fötterna!


image193
"Det är varmt!!"

image194
Jätteskönt promenad i det fina solskenet! Hon var lös hela tiden och sprang sig trött!

På väg hem stannade vi på Netto och köpte fika, så vi var hos mor & far en stund på söndagen också. Vi måste ha lite "åka-därifrån-tillsammans-terapi" ibland för annars tror hon att jag alltid ska lämna henne när vi är där.

Väl hemma i soffan...:
image195
Ni kan skåda Tuss tapet-kreation på väggen... Väldigt fint...

Igår var vi i stallet sent på kvällen vid 19 och tog in hästarna. Det var så otroligt skönt väder! Vi hade varit där och släppt ut dem på morgonen, och medan jag mockade så jagade Ombra humlor... Innan hade hon suttit utanför och huggit i luften efter myggorna. Vi håller på att avla fram den nya rasen "Svensk flughund"!

   "Vart tog du vägen?"  ♥

Vi har också börjat träna lite på att sitta själv i ovana miljöer. Igår satt hon utanför Casablanca i 3 minuter, och idag utanför McD i ca 8. Jag hade full koll på henne hela tiden, och hon tar det bra. Sitter där och funderar och tittar sig omkring! Duktig kicka!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0